Despre Boom
Locuiesc in afara tarii, ma pot abona la Boom? Normele legislative din Romania impun ca serviciul Boom sa fie disponibil doar pe teritoriul tarii. In viitor Boom va fi disponibil in Ungaria si Moldova.
Unde ma pot abona? Abonarea este posibila numai prin reteaua de distributie care este afisata pe site-ul Boom.
Cum se factureaza abonamentul? In data de 3 a fiecarei luni se emite factura pentru serviciile cu valoare adaugata (pay-per-view) aferente lunii precedente la care se adauga valoarea abonamentului pentru luna care incepe. Pana pe data de 25 a lunii respective, factura trebuie achitata integral.
Ce imi ofera Boom in plus fata de ceilalti operatori digitali? Boom isi propune sa marcheze o noua era in entertainment-ul din Romania. Folosind ultima generatie de tehnologie digitala, Boom ofera o varietate de programe TV. Noua tendinta propusa de Boom in tehnologia multi-channel te pune pe tine in centrul atentiei, oferindu-ti posibilitatea de a-ti alege dupa bunul plac felul in care iti petreci timpul liber.
Despre serviciile Boom
Care este modalitatea prin care asigura Boom garantia echipamentului? Orice defectiune va fi transmisa catre reprezentantul Boom care va raspunde la unul din telefoanele din Call Center (021)232.55.66 sau *BOOM (0741.872.666 - in reteaua Orange) sau *MYBOOM (0725.692.666 - in reteaua Vodafone). Daca problema nu se poate remedia prin telefon, in maxim 24 de ore va sosi o echipa tehnica care va identifica pe loc defectiunea.
Cum pot avea acces la pachetele Pay-Per-View? Intra in meniul Set-Top-Box-ului, apasa “programme guide” sau direct din telecomanda “guide”, apoi deruleaza pana in dreptul canalului dorit (Boom Cinema1, Boom Cinema2) si alege filmul pe care vrei sa-l urmaresti. Suna apoi in Call Center (021)232.55.66 sau *BOOM (0741.872.666 - in reteaua Orange) sau *MYBOOM (0725.125.929 - in reteaua Vodafone) pentru a te identifica in baza de date a clientilor si poti viziona filmul la ora programata. In viitor va fi posibila comanda filmelor prin SMS, trimitand un cod, cat si direct din meniul Set-Top-Box-ului daca vei fi conectat la o linie telefonica.
Cum pot sa blochez accesul copiilor la anumite programe? Filmele sau programele transmise de Boom sunt marcate cu un anumit simbol de “rating”. In functie de ce selectezi in “options”->”parental lock”, se face blocarea accesului la anumite genuri de filme. Se pot bloca pana la maxim 5 canale astfel: “programmes”-> “blocked channels”.
Despre echipamente
Pot sa-mi instalez singur kit-ul de receptie? Pentru a avea garantia specificata in contract a serviciului Boom, pentru a beneficia de service gratuit si pentru a te asigura ca sistemul functioneaza in parametrii tehnici corespunzatori iti recomandam ca montajul sa fie executat de companiile care presteaza aceste servicii pentru Boom. In cazul in care decizi sa executi singur montajul, Boom nu garanteaza calitatea serviciului si orice interventie post instalare va fi platita de tine. In acest ultim caz beneficiezi doar de garantia echipamentului.
Receptorul poate fi programat sa porneasca la o anumita ora pe un anumit canal, astfel incat video/DVD-recorderul (cuplat intre SET TOP BOX si TV) sa poata inregistra filmul emis pe programul respectiv? STB-ul poate fi programat sa porneasca pe un anumit canal, dar DVD-ul trebuie programat separat sa porneasca inregistrarea.
Pot folosi o singura antena la mai multe receptoare? Da.
Antena se poate monta si la o alta adresa decat cea specificata in Cartea de Identitate? Antena se monteaza la adresa care este mentionata in contractul de prestari servicii, indiferent daca este o alta adresa decat cea din CI.
In cazul schimbarii domiciliului, se poate muta antena, respectiv si abonamentul, la noua adresa? Da, antena se poate muta la noua adresa dar se va plati contravaloarea a doua instalari: demontarea de la vechea adresa si montarea la noua adresa in cazul in care instalarea este solicitata.
In caz ca detin deja o antena si un receptor, pot cumpara de la Boom doar cartela si s-o folosesc pe sistemul pe care-l detin deja? Pentru a beneficia de serviciul Boom trebuie sa achizitionezi si receptorul Boom.
Cum pot intra in posesia kitului de receptie a serviciilor DTH Boom? Kit-ul de receptie a serviciilor Boom este adus de catre echipa de instalare care va asigura activarea serviciilor in urma semnarii contractului cu un agent de vanzari autorizat.
Cate televizoare pot conecta la receptorul de satelit? Prin intermediul unei retele de distributie de semnal TV se pot conecta mai multe televizoare, dar acestea vor functiona ca si monitoare, functia de schimbare a canalului fiind preluata de receptorul digital (STB). Pentru a viziona programe diferite pe doua sau mai multe televizoare ai nevoie de 2 sau mai multe receptoare. Pentru astfel de situatii solicita ofertele speciale la dealerii Boom sau la Call Center (021)232.55.66 sau *BOOM (0741.872.666 - in reteaua Orange) sau *MYBOOM (0725.692.666 - in reteaua Vodafone).
Ce antena parabolica si ce LNB se folosesc pentru a receptiona programele TV din cadrul acestui serviciu? Pentru receptionarea programelor TV din cadrul serviciului Boom,ai nevoie de antena cu diametru 80 cm, model Gibertini OP80 si LNB model de top din Europa, SKYWARE 1019. In cazul in care detii deja o antena cu LNB, acestea trebuie sa aiba parametrii tehnici minim descrisi mai sus iar antena sa fie orientata pe satelitul AMOS2.
Unde se monteaza antena parabolica? Antena parabolica trebuie sa aiba vedere catre satelit. Pentru aceasta trebuie sa te asiguri ca pe directia satelitului AMOS2 ( 39° SV pentru Bucuresti pina la 32° SV pentru Timisoara) la un unghi de 30° fata de orizontala exista camp liber catre cer, fara obstacole ( ex: cladiri sau copaci). Daca totusi apartamentul /casa are vedere spre Nord trebuie gasita o locatie din care antena parabolica sa poata avea vedere catre satelit pe directia mentionata mai sus.
Pot sa aflu mai multe informatii despre receptor? Ce functii are? Receptorul functioneaza pe baza unui un soft ce contine ghidul TV (Electronical Program Guide), care afiseaza informatii despre programul zilei sau al saptamanii. Prin EPG se pot accesa functii precum: - Parental Lock (se poate restrictiona accesul copiilor la anumite programe care nu le sunt recomandate);
- Instant Messaging (mesagerie de la furnizorul de servicii);
- Cautare si memorare a programelor automata (cu mai multe tipuri de sortare),
- Blocare cu cod pin;
- Diverse setari de imagine si sunet;
- Posibilitatea de a alege subtitrarea ghidului in romana, engleza sau maghiara;
- Jocuri.
Despre receptionarea programelor
Pot receptiona si posturi de radio? Un pachet de radio este disponibil din octombrie 2006.
Care sunt parametrii de receptie a programelor TV din acest pachet? Satelitul folosit este AMOS2 pozitionat la 4 grade vest. Frecventa transponderului 1 este 10889MHZ, FEC 7/8 si SR=27.500. Polarizare orizontala.
Ce norma de codare este folosita de pachetul DTH oferit de BoomTV? NDS Videoguard
Care este zona de acoperire a satelitului? Satelitul acopera intreg teritoriul tarii, in conditii foarte bune.
Cate transpondere aveti? In acest moment 4. Frecventele lor sunt: Transponderul 1: Frecventa=10.889 Mhz , SR=27.500 Msps, FEC=7/8, Polarizare Orizontala Transponderul 2: Frecventa=10.925 Mhz, SR=27.500 Msps, FEC=7/8, Polarizare Orizontala Transponderul 3: Frecventa=10.842 Mhz, SR=27.500 Msps, FEC=7/8, Polarizare Orizontala Transponderul 4: Frecventa=11560 Mhz, SR 13400 Msps, FEC=7/8, Polarizare orizontala
Filmele transmise de Boom TV care in varianta DVD sunt inregistrate cu sunet DTS sau DOLBY DIGITAL 5.1 (sau “variatiuni” pe aceeasi tema) au acelasi tip de coloana sonora?Unele filme transmise de Boom TV sunt Stereo iar altele sunt Dolby Surround.
Se poate receptiona HDTV, pentru posturile care emit HDTV? Pentru acest gen de canale va fi disponibil, in curand, un receptor special.
Se pot receptiona programele TV simultan pe mai multe televizoare, folosind un singur abonament? Pentru a viziona programe diferite pe doua sau mai multe televizoare aveti nevoie de 2 sau mai multe receptoare cu abonamentul aferent. Pentru astfel de situatii solicita ofertele speciale la dealerii Boom sau la Call Center (021)232.55.66 sau *BOOM (0741.872.666 - in reteaua Orange) sau *MYBOOM (0725.692.666 - in reteaua Vodafone).
La televizoarele care au functia PIP (imagine in imagine), acest sistem este valabil? Doar daca respectivul abonat are 2 STB-uri, ambele conectate la acelasi televizor pe intrari diferite.
Despre setari
Cum procedez in caz ca softul EPG s-a blocat si a disparut meniul cu text? In cazul in care se blocheaza softul EPG si se constata lipsa textului din meniu, se va opri receptorul de la butonul din spate si se va reporni dupa cateva secunde.
Cum se schimba limba canalului pe care il vizionez? Daca limba canalului pe care il vizionezi la un moment dat nu este cea dorita, apasa tasta “+” apoi cu tastele SUS/JOS de la telecomanda selecteaza limba dorita (engleza/maghiara), dupa care apasa tasta “OK” pentru confirmare.
Pe ecran imi apare mesajul “Fara semnal” si nu pot reveni la meniul de baza. Cum procedez? In primul rand se verifica daca intrarea de antena din spatele STB-ului este conectata corect, apoi se apasa tasta MOSAIC dupa care se intra in meniu si merge la OPTIUNI / SELECTATI-VA SEMNALUL si se introduce codul (codul implicit este 0000). Aici se selecteaza AMOS-2 TX24L78. Daca lacatul este verde, atunci decodorul receptioneaza semnal, si se apasa tasta “OK “ pentru pastrarea setarilor.
Am uitat codul PIN al receptorului. Cum procedez? Daca ai uitat codul PIN al receptorului, suna la serviciul de relatii cu clientii pentru a-l debloca.
Doresc sa revin la setarile initiale ale receptorului. Cum procedez? Daca doresti sa revii la setarile din fabrica ale receptorului, il opresti de la butonul din spate, il repornesti, apoi imediat dupa ce pe ecran apare mesajul “Please Wait Initialising...” tii apasate in acelasi timp toate cele 4 butoane ale receptorului care formeaza un cerc pana cand pe ecran apare mesajul “Va rugam sa deconectati...”. Opreste si porneste din nou receptorul.
|
|